GULVSTØP

STØP AV BETONGPLATE

Til de fleste gulv og plater til privatmarkedet anbefales betong av type B25M90D16, 25% redusert, samt tilsetning av flyt. Til støp ved sjø, anbefales vanntett betong av type B35M45. En plate bør armeres mot riss, til dette benyttes armeringsnett K131 eller macrofiber.
Betongen leveres gjerne med bil med hydraulisk renne. Belte eller betongpumpe benyttes også der bilen må stå på lengre avstand fra støpestedet.

Betong er en ferskvare med få timers holdbarhet og dersom en kunde får for lite betong og vi må sende en ekstra bil, eller dersom bil og pumper blir forsinket av andre grunner, får det stor betydning for neste kunde. Derfor opererer vi med slingringsmonn på 1-2 timer når vi avtaler leveranse. Betong og pumpe/belte/renne bør bestilles to dager før leveranse. Dersom man ikke har nøyaktig mengde klar da, gjør man en grov beregning slik at vi vet hvor mange biler som er nødvendig. Nøyaktig mengde må opplyses senest 3 timer før leveranse.

Sjåføren fordeler betongen utover platen i den grad leveringsutstyret rekker bort. Den som støper fordeler betongen utover platen og styrer slangen ved eventuell bruk av pumpe. Asfaltrake eller tilsvarende anbefales å bruke til fordeling av betongen. Betongdisse benyttes for å få en pen overflate i flytbetong. Asfaltrake og betongdisse kan medtas på betongbilen og kan leies for en rimelig sum. Dersom man trenger dette, må det avtales med blandemann/sjåfør samme dag som levering.

 

TYPISKE ANVENDELSER

• GARASJE